Oulu & Pekuri

Rotuaari on Suomen kuuluisin kävelykatu Oulussa. Se yhdistää ydinkeskustan keskeisimmät paikat Oulun kauppatorin ja Rotuaarin keskuaukion. Kauppakortteli Pekuri sijaitsee Rotuaarilla sen keskeisimmällä paikalla. Näissä kortteleissa on käyty kauppaa jo vuosisatojen ajan. Nimi Pekuri tulee korttelissa toimineen kultaseppä ja kunnallispoliitikko J.H. Pekurin mukaan. Kauppakortteli Pekuri jatkaa Oulun kauppakaupungin historiaa.

Oulun keskustan kymmenet yleisötapahtumat painottuvat kauppatorille ja Rotuaarille eli käytännössä aivan Pekurin ympärille. Oulun tiiviin keskustan tapahtumat ja palvelut houkuttelevat paikalle oululaisten lisäksi turisteja. Kauppakortteli Pekurissa sijaitseva keskustan ainoa Alko ja laadukkaasta valikoimastaan tunnettu K-Supermarket ovat suosittuja ostospaikkoja oululaisille.

Helppo tulla kaikista ilmansuunnista

Oulussa ajetaan onnikalla ja polokupyörällä. Lähes kaikki Oulun linja-autot kulkevat Pekurin korttelin kulmalta kaikkiin suuntiin. Polkupyöräily on Oulussa ympärivuotista. Pekurin seinusta on pyöräilijöiden suosima pysäköintipaikka. Pekurin korttelissta löytyy oma pysäköintihalli Aimo Park Pekuri (ent. Q-Park Pekuri) sekä iso maanalainen kallioparkki Kivisydän ja Autotorin lämmin pysäköintihalli. Pidemmälle matkustavia palvelee lentokentän bussi, jonka reitti kulkee Pekurin vierestä. Rautatieasemalle on matkaa alle 800 metriä sekä meren rantaa venepaikoile ja -laiturille on matkaa vain muutama sata metriä. Vetovoimainen keskusta kaikille

Lataa esite ja ota yhteyttä


Pekuri 2.0

Kauppakortteli Pekuri on nimensä mukaisesti kokonainen kortteli. Korttelin eri osat muodostavat mielenkiintoisen kerrostuman keskeisen korttelin historiasta. Juuri remontoitu funkkistyylinen Rautatalo aivan Rotuaarin eteläpäässä ja Rotuaarin risteyksessä sijaitseva jugendtyylinen Pekurinkulma ovat tyylisuuntiensa ihailtuja yksilöitä.

Pekurin Patio

Rautatalon ihastuttavalle “sisäpihalle” syntyy ravintoloiden keskittymä Pekurin Patio. Vehreä, lämmin ja sopivasti eksoottinen tila on suojassa lasikattojen alla. Pekurin Patiolle mahtuu useita pienempiä ravintoloita ja kaksi isompaa esim. Fine Dining -tyyppistä ravintolaa. Tilojen koot vaihtelevat 75-400 m2 välillä ja niissä kaikissa on keittiövaraus. Pekurin Patiosta lisää alla.

Liiketilat kerroksissa

Kauppakortteli Pekurin muihin osiin tulee eri kokoisia (45-1100 m2) valmiita liiketiloja. Osaan tiloista voidaan tehdä asiakkaan toiveiden mukaisia järjestelyjä. Liiketiloihin tulee lasiseinät käytävän puolelle, ja osassa tiloja on lisäksi ikkunat ulos.

Rotuaarilta uusi sisäänkäynti

Kirkkokadun puolelle Rotuaarille avataan uusi sisäänkäynti entisen pyöröoven tilalle. Uudesta sisäänkäynnistä tulee valoisa ja avara tila, jossa voi istahtaa seurustelemaan tai suunnittelemaan ostoksia. Tila jakautuu kahteen kerrokseen ja sen varrelle tulee useita 70-350 m2 liiketiloja, joista osassa on isot näyteikkunat myös suoraan Rotuaarille. Liukuportaita pääsee toiseen kerrokseen, josta on mm. “oikotie” uudelle Pekurin Patiolle. Molempien kerrosten käytävät jatkuvat korttelia halkovalle kauppakäytävälle, jonka varrelta löytyvät WC:t, paketti- ja Otto-automaatit, info-piste jne.

Toimistotilat tarpeiden mukaan

Uudet toimistotilat sijoittuvat kauppakorttelissa Torikadun puolelle. Tiloihin on mahdollista kulkea julkisten tilojen kautta ja erillisestä valvotusta sisäänkäynnistä osoitteessa Torikatu 15. Autopaikkoja on mahdollista vuokrata Pekurin alla olevasta autohallista tai muista läheisistä pysäköintihalleista ja kallioparkki Kivisydämestä. Kysy lisää ja suunnitellaan teidän yritykselle sopivan kokoiset toimitilat Oulun keskeisimmältä paikalta.

Lataa esite ja ota yhteyttä


Pekurin Patio

Oulussa tunnetun Rautatalon sisäpihalle lasikattojen alla avataan vehreä, lämmin ja sopivasti eksoottinen tila erityisesti ravintoloille. Piha tarjoaa loistavat puitteet istua terassilla säästä ja vuodenajasta riippumatta.

Tilojen koot vaihtelevat 75-400 m2 välillä. Yleisö-wc:t löytyvät Pekurin Pation molemmista päistä. Kulkua helpottavat useat portaikot ja hissit. Useimmista tiloista on sisäpihan lisäksi ikkunat Saaristonkadulle tai Rotuaarille.

Lataa esite ja ota yhteyttä


Kerros 1 - katutaso

Nyt tarjoalla olevat liiketilat sijaitsevat Kirkkokadun puolella, joka on kävelykatu Rotuaarin leveämpi katuosuus. Kirkkokatu on yksi keskustan pääkatuja ja johtaa suoraan keskusaukiolle ja ohjelmalavalle. Rotuaarin puolelle tuleva uusi sisäänkäynti toimii mukavana kohtaamispaikkana, kun tullaan keskustaan ostoksille ja viihtymään. Useimmissa tiloissa on varaus omalle wc:lle ja keittiölle.

Lataa esite ja ota yhteyttä


Kerros 2

Kauppakorttelin 2. kerroksen liiketilat sijaitsevat pääkäytävien varrella. Kerrokseen on hyvät kulkuyhteydet hissien ja liukuportaiden kautta. Yleisö-wc:t sijaitsevat tässä kerroksessa. Pekurin Patio on uusi ravintolapalveluihin erikoistunut katettu ”sisäpiha”, jonka liiketiloissa on huomioitu erityisesti ravintoloiden tarpeet.

Lataa esite ja ota yhteyttä


Kerros 3 (4)

Pekurin 3. kerroksesta (Torikatu 15 kiinteistössä 4. kerros) löytyy monen kokoisia liike- että toimistotiloja. Kerroksessa on myös asiakas- ja inva-wc, useita hissejä ja rappukäytäviä sekä liukuportaat.

Rautatalon toimistotilat sijaitsevat sekä Kirkkokadun (Rotuaari) että Saaristonkadun puolilla. Rautatalon erikoisuus on 150 m2 ”parvi”, josta näkymä on suoraan katetulle sisäpihalle Pekurin Patiolle. Tilassa on oma keittiö/keittiövaraus, asiakas-wc:t vieressä ja oma kulku pyöreään rappukäytävään.

Torikadun puolen (4. krs) isompiin liike- ja toimistotiloihin on myös erillinen sisäänkäynti rappukäytävisti ja hisseiltä. Erilliset tavarahissit johtava suoraan lastauslaiturille. Kussakin tilassa on wc tai wc-varaus.

Lataa esite ja ota yhteyttä


Kerros 4 (5)

Ylimmässä 4. kerroksessa (Torikatu 15 kiinteistössä 5. kerros) on paljon muuttovalmiita liiketiloja, joista osa soveltuu myös toimistotiloiksi. Suurimpaan 551 m2 liiketilaan avattiin 2020 uusi lounasravintola, joka tuo kerrokseen paljon asiakasvirtaa.

Kirkkokadulla Rotuaarin varrella juuri remontoidussa jugendtyylisessä Rautatalossa on tässä kerroksessa vapaana kaksi toimistotilaa, joista on ikkunat Rotuaarille ja Saaristonkadulle.

Lataa esite ja ota yhteyttä


Tiedustele vapaita liiketiloja